Πώς να μειώσετε τους κινδύνους από τις «σχολικές» ιώσεις

Πηγή: iatropedia.gr

 

 

 

 

 

SICK CHILD

 

 

 

 

 

Τέλος στην ανεμελιά  των διακοπών βάζει  η επιστροφή στο σχολείο. Οι γονείς  κυρίως των μικρών παιδιών γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι σύντομα θα έρθουν πάλι αντιμέτωποι με διάφορες ασθένειες που θα κολλήσει το αγγελούδι τους στο σχολείο και στην συνέχεια ενδεχομένως να αρρωστήσουν όλα τα μέλη της οικογένειας.

Υπάρχει τρόπος να μειωθούν οι πιθανότητες κινδύνου; Οι ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι εφικτό με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών.

 

 

Όχι στη ζάχαρη
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε απέδειξε πως η υπερβολική κατανάλωση της ζάχαρης μπορεί να μειώσει το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών σε ποσοστό που αγγίζει το  25%. Επίσης οι επιπλέον θερμίδες από τη ζάχαρη εκτοπίζουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή με συνέπειες για την υγεία των παιδιών.

 

 

Καλό πλύσιμο χεριών
Πολλές φορές τα παιδιά  βιάζονται τόσο να φάνε ή να παίξουν που ξεχνούν να πλύνουν τα χέρια τους. Ήρθε η ώρα να μάθουν την σημασία που έχει το καλό πλύσιμο των χεριών, πριν τα γεύματα και μετά από κάθε επίσκεψη στο μπάνιο.

 

 

Αμύγδαλα στο πρωινό
Χρησιμοποιήσετε ψιλοκομμένα στα δημητριακά πρωινού, σε σαλάτες, φρουτοσαλάτες ή και ακόμα και σκέτα ως σνάκ! Τα αμύγδαλα περιέχουν τα πολύ χρήσιμα ωμέγα 3 λιπαρά, που θεωρείται ότι ενισχύουν τον οργανισμό απέναντι στις ασθένειες. Μελέτη έχει αποδείξει ότι τα ω 3 λιπαρά περιορίζουν τις αναπνευστικές λοιμώξεις στα παιδιά. Περιέχουν επίσης πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο,κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, βιταμίνες συμπλέγματος Β και βιταμίνη Ε.

 

 

Ψάρια
Ενισχύστε τον παιδικό  οργανισμό με ψάρια αφού  τα λιπαρά όπως ο σολομός, οι σαρδέλες περιέχουν τα χρήσιμα ωμέγα 3 λιπαρά με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

 

 

Άπαχο κρέας
Τα άπαχα κρέατα, όπως άπαχο μοσχάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα κτλ. προσφέρουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες και αμινοξέα που ενισχύουν τον οργανισμό, ενώ περιέχουν ψευδάργυρο που βοηθά τα λευκοκύτταρα να δώσουν τη μάχη με τους μολυσματικούς παράγοντες.

 

 

Φρούτα και Λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά προσφέρουν ένα ισχυρό κοκτέιλ βιταμινών και θρεπτικών συστατικών, μεταξύ των οποίων η βιταμίνη C που είναι γνωστό ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.

 

 

Γιαούρτι
Το γιαούρτι περιέχει τα πολύτιμα προβιοτικά.  Σύμφωνα με μελέτη, τα παιδιά που κατανάλωναν μία μερίδα γιαουρτιού την ημέρα εμφάνισαν σχεδόν 20% μειωμένο κίνδυνο για κρυώματα, ωτίτιδες και λοίμωξη από στρεπτόκοκκο.

 

 

Περισσότερη άσκηση
Ενθαρρύνετε τα παιδιά  να αθλούνται Έρευνα του 2012 που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘British Journal of Sports Medicine’, ανακάλυψε ότι όσο πιο σωματικά σε φόρμα είναι κάποιο παιδί τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να εμφανίσει κρυολόγημα το χειμώνα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: