Δημιουργήστε τις δικές σας ταινίες στο Windows Movie Maker

Βήμα 1: Μεταφορά βίντεο, ψηφιακών φωτογραφιών και μουσικής στο Windows Movie Maker

Θα πρέπει να εισάγετε τα βίντεο, τις ψηφιακές φωτογραφίες και τη μουσική που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην ταινία σας.

Υπάρχουν δύο τρόποι εισαγωγής αυτών των ψηφιακών μέσων στο Windows Movie Maker:

  • Απευθείας εισαγωγή βίντεο από την ψηφιακή σας βιντεοκάμερα (DV). Αυτό ακριβώς θα κάνατε εάν βιντεοσκοπούσατε τις οικογενειακές σας διακοπές και θέλατε να μεταφέρετε την αρχική λήψη στον υπολογιστή σας και να επεξεργαστείτε τα σημεία που δεν έχουν ενδιαφέρον.
  • Εισαγωγή υπάρχοντων αρχείων βίντεο, ψηφιακών φωτογραφιών ή μουσικής που είναι ήδη στον υπολογιστή σας. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε υπάρχοντα αρχεία ψηφιακών μέσων στην ταινία σας. Εάν θέλετε μόνο να περιλάβετε τις ψηφιακές σας φωτογραφίες στην ταινία σας, αυτός είναι ο τρόπος που θα το κάνατε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή μέσων στο Windows Movie Maker, ανατρέξτε στο θέμα  Εισαγωγή βίντεο από βιντεοκασέτα  και  Εισαγωγή αρχείων βίντεο, εικόνων και ήχου.

 

 

 

Εικόνα βίντεο, ψηφιακής φωτογραφίας και μουσικής στο Windows Movie Maker
Βλέπετε μια εικόνα με Βίντεο, ψηφιακή φωτογραφία και μουσική που έχει εισαχθεί στο Windows Movie Maker

Βήμα 2: Έναρξη επεξεργασίας

Αφού μεταφέρετε τα αρχεία σας στο Windows Movie Maker, μπορείτε να ξεκινήσετε την επεξεργασία.

Προσθήκη στοιχείων στην περιοχή πίνακα διάταξης/λωρίδα χρόνου.Μεταφέρετε τα βίντεο, τις εικόνες και τη μουσική που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από την περιοχή περιεχομένων στην περιοχή πίνακα διάταξης/λωρίδας χρόνου. Ό,τιδήποτε εμφανίζεται στην περιοχή πίνακα διάταξης/λωρίδας χρόνου, θα περιλαμβάνεται στην τελική σας ταινία.

Αποκοπή και τακτοποίηση στοιχείων στην περιοχή πίνακα διάταξης/λωρίδας χρόνου. Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε αποκοπή των βίντεοκλιπ στην περιοχή πίνακα διάταξης/λωρίδας χρόνου για να αποκρύψετε τα βίντεο που δεν θέλετε να εμφανίζονται στην τελική σας ταινία. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε κλιπ από το ένα σημείο στο άλλο, να διαχωρίζετε ή να συνδυάζετε κλιπ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαχωρισμό ή τον συνδυασμό κλιπ, ανατρέξτε στην ενότητα  Εργασία με κλιπ.

Επεξεργασία χωρίς ανησυχία

Όταν κάνετε αλλαγές στο Windows Movie Maker, δεν αλλάζουν τα πρωτότυπα αρχεία. Επομένως, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα πράγματα όταν δημιουργείτε μια ταινία—μην ανησυχείτε, τα πρωτότυπα αρχεία είναι ασφαλή.

 

 

 

 

Βήμα 3: Προσθήκη τίτλων, εναλλαγών και εφέ

Ήρθε πλέον η ώρα να δώσετε άλλη πνοή στην ταινία σας προσθέτοντας ειδικές, προσωπικές πινελιές, όπως τίτλους, εναλλαγές και εφέ.

Τίτλοι και συντελεστές. Μπορεί να θέλετε να προσθέσετε έναν τίτλο στην αρχή της ταινίας σας που θα δίνει μερικές πληροφορίες σχετικά με την ταινία σας, όπως το πότε, το πού και το τι συνέβη. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε τους συντελεστές στο τέλος της ταινίας σας ώστε να ενημερώνετε σχετικά με το ποιος την δημιούργησε και ποιος έπαιξε σε αυτήν (όπως ακριβώς συμβαίνει στο σινεμά και στα DVD). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσθήκη τίτλων και συντελεστών στην ταινία σας, ανατρέξτε στο θέμα Προσθήκη τίτλων και συντελεστών της ταινίας.

Εναλλαγές. Για να φαίνεται ωραία η ταινία σας όταν τελειώνει ένα βίντεο ή μια εικόνα και ξεκινάει το επόμενο, προσθέστε εναλλαγές μεταξύ των εικόνων, των βίντεο και των τίτλων στον πίνακα διάταξης. Υπάρχουν περισσότερες από εξήντα εναλλαγές στο Windows Movie Maker από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Μπορείτε να ψάξετε και να χρησιμοποιήσετε τις εναλλαγές που σας αρέσουν.

Εφέ. Τέλος, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε κάποια ειδικά εφέ σε βίντεο και εικόνες στον πίνακα διάταξης που θα δώσουν στην ταινία σας την επιθυμητή εμφάνιση. Για παράδειγμα, προσθέστε ένα από τα εφέ Ηλικία φιλμ για να την κάνετε να φαίνεται παλιομοδίτικη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση εναλλαγών και εφέ στο Windows Movie Maker, ανατρέξτε στο θέμα Προσθήκη εναλλαγών και εφέ σε εικόνες και βίντεο.

 

Εικόνα με εναλλαγές, εφέ, τίτλους και συντελεστές στον πίνακα διάταξης
Βλέπετε μια εικόνα με διαφορετικές εναλλαγές, εφέ, τίτλους και συντελεστές που έχουν προστεθεί στον πίνακα διάταξης

Αφήγηση. Μπορείτε να προχωρήσετε ένα ακόμη βήμα προσθέτοντας αφήγηση ώστε να διηγηθείτε την ιστορία σας με δικά σας λόγια. Αυτή η μέθοδος αποδίδει καλά εάν δημιουργείτε ταινία η οποία περιέχει μόνο ψηφιακές φωτογραφίες. Για να μάθετε πώς να προσθέτετε αφήγηση ήχου στο Windows Movie Maker, ανατρέξτε στο θέμα  Προσθήκη αφήγησης στην ταινία σας.

Να θυμάστε ότι μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του έργου σας οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή   Εικόνα του κουμπιού "Αναπαραγωγή" στο Windows Movie Maker  στην οθόνη προεπισκόπησης του Windows Movie Maker.

Βήμα 4: Δημοσίευση της ταινίας σας και κοινή χρήση της με άλλα άτομα

Όταν μείνετε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, είστε έτοιμοι να δημοσιεύσετε το έργο σας σαν ταινία. Κατά τη διαδικασία δημοσίευσης ταινίας, όλα όσα προσθέσατε στην περιοχή πίνακα διάταξης/λωρίδας χρόνου συνδυάζονται και δημιουργείται ένα νέο αρχείο βίντεο (αυτό είναι το τελικό σας αρχείο ταινίας). Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων, όπως είναι το Windows Media Player, για να παρακολουθήσετε την ταινία σας στον υπολογιστή.

 

Εικόνα αναπαραγωγής ταινίας στο Windows Media Player
Βλέπετε εικόνα από αναπαραγωγή ταινίας στο Windows Media Player

Κοινή χρήση με άλλα άτομα. Εάν θέλετε να κάνετε κοινή χρήση της ταινίας σας με άλλα άτομα ή να την αρχειοθετήσετε, μπορείτε να την δημοσιεύσετε σε CD, σε DVD για να την παρακολουθήσετε στην τηλεόραση (εάν στον υπολογιστή σας εκτελούνται Windows Vista Home Premium ή Windows Vista Ultimate, Windows 7 και Windows 8) ή να την στείλετε ως συνημμένο μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημοσίευση ταινίας, ανατρέξτε στο θέμα Δημοσίευση ταινίας. Εάν θέλετε όλος ο κόσμος να δεί το έργο σας, αποθηκεύστε την ταινία στον σκληρό σας δίσκο, μεταβείτε σε οποιαδήποτε τοποθεσία κοινής χρήσης βίντεο στο Web, (όπως στο YouTube ) και πραγματοποιήστε μεταφορά της.

 

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. Πολύ καλό και περιεκτικό, βοηθά για μια καλή αρχή και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: