Διακρίσεις – Συμμετοχές

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 2013-2014

 

ΒΕΒΑΙΩΣΗ 4ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-page0001-1

 

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 2012-2013

5o Βραβείο στο Διαγωνισμό video της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς 2012, με θέμα «Ενδοσχολική Βία-Συμβιώνοντας στο Σχολείο»

Τιμητικός Έπαινος στο 8th International Children’s Film Festival 2012 για το ντοκυμαντέρ μικρού μήκους «Θέλω να γυρίσω στα παλιά»

B΄ βραβείο στο WILDLIFE VAASA FESTIVAL 2012 για την ταινία «Ο λυπημένος σκύλος»

 

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 2011-12

Οι διακρίσεις του σχολείου μας στους διαδικτυακούς διαγωνισμούς της ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ συνεχίζονται.  Στο φετινό 3ο διαγωνισμό η ιστοσελίδα «Η κινηματογραφική ομάδα του 5ου Δ. Σ. Χολαργού» πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία «πολιτισμός». Για τα παιδιά της ομάδας που περίμεναν με αγωνία το αποτέλεσμα και βέβαια το βραβείο – είχαν καλομάθει εδώ που τα λέμε -παραθέτω τα λόγια της κριτικής επιτροπής.

«Η πιο τιμητική διάκριση στην αρχαιότητα δεν ήταν οι υλικές αμοιβές, ούτε καν το τείχος της πόλης που γκρέμιζαν για να περάσει ο νικητής.  Ήταν ένα κομμάτι άγριας ελιάς που στεφάνωνε το κεφάλι του νικητή. Ένα ελάχιστο κλαδί με μέγιστη σημασία. Αντέχει άραγε η εποχή μιας μια διάκριση που δε συνοδεύεται από πλουσιοπάροχα δώρα, σα να πρόκειται η νίκη να μας λύσει κάποιο οικονομικό πρόβλημα; Από την πρώτη στιγμή στο διαγωνισμό της ΕΕΕΠ – ΔΤΠΕ η βράβευση ήταν πρωτίστως ό,τι ταιριάζει στην παιδεία: Η ύψιστη δυνατή ηθική αναγνώριση του νικητή στην εκπαιδευτική κοινότητα. Από την αρχή τονίστηκε η αξία της άμιλλας, του ευγενούς ανταγωνισμού, και όλοι οι συμμετέχοντες κρινόμενοι και κριτές κλήθηκαν να τα έχουν ως πρώτιστες αρχές. Τρεις διοργανώσεις μετά, η εκπαιδευτική και δημιουργική κοινότητα έχει ανταποκριθεί σ’ αυτές τις προτεραιότητες. Ίσως σε πείσμα κάθε απόπειρας αποδιάρθρωσης των αξιών. Ίσως γιατί και η ίδια η εκπαίδευση από τη φύση της δεν είναι ένα πεπερασμένο «εργαλείο επιβίωσης» σε μια κοινωνία που όλα μετριούνται, αλλά μια αστείρευτη πηγή για να ανθίσει η ανθρώπινή μας φύση. Ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας διεξάγεται ηλεκτρονικά, για να μη σταθούν εμπόδια τα κόστη και οι ασύμβατες με  την καθημερινότητά μας δαπάνες ενέργειας και χρόνου. Η βράβευση είναι  ακόμη πιο ξεκάθαρα ηθική αμοιβή, ό,τι δηλαδή θα κρατήσει για πάντα.  Δεν είναι ένα υλικό αγαθό με αναπόφευκτη ημερομηνία λήξης. Και πάλι σε πείσμα των αδιάκοπων συρρικνώσεων και απεμπολήσεων  που δέχεται κάθε τι πνευματικό και ουμανιστικό, οι εργασίες και φέτος ήταν ποιοτικές, εμπνευσμένες,  τρανές αποδείξεις εσωτερικής ενέργειας στην εκπαιδευτική μας κοινότητα, που μόνο εθελοτυφλώντας θα μπορούσε κανείς να παραβλέψει. Η Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη διάδοση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση και η Ομάδα των Εθελοντών Κριτών συγχαίρει όλους τους διαγωνιζόμενους και εύχεται πρόοδο, δημιουργικότητα και υγεία. Τονίζει πως ήδη η συμμετοχή σε μια τέτοια διαδικασία τιμά και αμείβει ηθικά όλους τους συμμετέχοντες και ανανεώνει τη συνάντηση για αυτή τη γιορτή της δημιουργίας μέσα από τον κυβερνοχώρο για την επόμενη διοργάνωση. Σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, πάντα με προκοπή και υγεία μέσα και έξω από την κοινότητά μας»

Τα αποτελέσματα των συμμετοχών δημοτικού

Τίτλος εργασίας/Σχολείο Κατηγορία βαθμολογία εθελοντών κριτών βαθμολογία συνδιαγωνιζόμενων ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Το κινηματογραφικό εργαστήρι του 5ου Δημ. Σχ. Χολαργού5ο Δ. Σ. Χολαργού Πολιτισμός 85,25 65,33 75,29
Μαθαίνοντας την ιστορία του τόπου μας2ο Δ. Σ. Κρύας Βρύσης Πέλλας Ιστορία 85,25 82,00 83,63
Iστοσελίδα της ΧωριστήςΔ. Σ. Χωριστής Άνθρωπος 71,38 60,00 65,69
Τα Μεσόγεια ΑττικήςΔ. Σ. Κολεγίου Αθηνών Αξιοθέατα 79,00 63,00 71,00
Αειφόρο ΣχολείοΔ. Σ. Αμυγδαλέζας Γρεβενών Περιβάλλον 74,50 58,83 66,67
Παραδοσιακά και νέα παιχνίδια στο προαύλιο1ο Δ. Σ. Νάξου Σχολική ζωή 76,38 75,17 75,77

Διακρίσεις 2010-11

 Το περυσινό πρόγραμμά μας με τίτλο

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΧΈΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΏΝ», συμμετείχε στην Πράξη «Θεσμός αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 2011» και βραβεύτηκε από την Κεντρική Επιτροπή Αξιολόγησης.

Τα έργα προς βράβευση για το θεσμό “Αριστεία 2011″

Η παρουσίαση του προγράμματος όπως κατατέθηκε στο αποθετήριο του θεσμού


Στον τελικό πρωταθλήτρια ομάδα για το 2011 αναδείχθηκε η ομάδα του σχολείου μας, αφού επικράτησε με σκορ 2-1 του 1ου Δημοτικού σχολείου Χολαργού. Δείτε το βίντεο του αγώνα


  Δείτε αποτελέσματα και τις συμμετοχές στην πρώτη δεκάδα


 Ο ΠΑΛΙΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
 Η ιστοσελίδα των εθελοντών-μαθητών της  Δ (2009-10) “Ο παλιός Χολαργός” πήρε το Α΄βραβείο στην κατηγορία ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ στο 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό της ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ με δώρο ένα πολυμηχάνημα-εκτυπωτή και εκπ/κά λογισμικά.
Επίσης η παραπάνω ιστοσελίδα κρίθηκε σαν η μια από τις δυο καλύτερες συμμετοχές συνολικά στο διαγωνισμό, κερδίζοντας σαν δώρο ένα διαδραστικό πίνακα!


 ΤΑΙΝΙΑ – «ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΤΥΡΙ»

Συμμετείχε στην κατηγορία ταινίες παιδιών μέχρι 12 ετών του Ελληνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος της 10ης Ευρωπαικής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio (Δεκέμβρης 2010-Πύργος Ηλείας)

Camera Zizanio 2010

Δείτε το πρόγραμμα


 


ΤΑΙΝΙΑ – «ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ»

Συμμετοχή στο 7ο διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Νάουσας (2010)

Συμμετοχή στο 1ο  Festival Internacional Pequeno Cineasta (International Young Filmmakers’ Festival 2010) στη Βραζιλία

Διακρίσεις 2009-10

Πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ταινίες παιδιών μέχρι 12 ετών του Ελληνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος της 9ης Ευρωπαικής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio (Δεκέμβρης 2009-Πύργος Ηλείας)

 Διάκριση στον 1ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ψηφιακού βίντεο της ΕΡΤ «Ένας πλανήτης μια ευκαιρία» (2010)  για την ταινία του Α2 του 5ου Δ. Σ. Χολαργού «Δεν πάμε καλά» και η ταινία μαζί με τις άλλες εννέα που διακρίθηκαν θα προβληθεί στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας το φθινόπωρο του 2011


 

 

 

Διακρίσεις 2008-09


 


 

 


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: