ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΠΕ

Υπολογιστικά φύλλα (excel) για απόδοση βεβαίωσης παρακρατούμενου φόρου με ΦΠΑ 23% & 13%   Επειδή δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Αρκεί να πληκτρολογήσετε το ποσό της καθαρής αξίας στη στήλη ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ και να πατήσετε enter. Μη σας νοιάζει για όλα τα υπόλοιπα: Υπολογίζονται από μόνα τους!  Δημιουργός υπολογιστικών φύλλων: Αμάντα Ηλιοπούλου

PrintWhatYouLike…εκτυπώσετε μόνο ό,τι σας ενδιαφέρει!  Δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να εκτυπώσετε από το browser σας επιλεγμένες περιοχές.

Swap Puzzle: Πρόγραμμα δημιουργίας puzzle  Διασκεδαστικό παιχνίδι δημιουργίας puzzles, με πολλά επίπεδα δυσκολίας.

“Γράφω Πολυτονικά”: Πολυτονικό σύστημα γραφής

132+41 Ψηφιακοί Χάρτες σε 75 Εφαρμογές του Ψηφιακού Σχολείου με 1,2,3 κλικ!

Δωρεάν λογισμικά για δημιουργία Ωρολόγιου Προγράμματος

Zamzar: Free online file conversion  Μετατρέψτε online τα αρχεία σας σε οποιοδήποτε format επιθυμείτε.

Format Factory: Μετατρέψτε αρχεία video, ήχου και εικόνας σε ό,τι θέλετε!

Βραβεία Edublogs   (πηγή: mcsotos)

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Παραμύθια (Για τη Β΄ Τάξη)   Το παράρτημα που συνοδεύει το διδακτικό σενάριο περιλαμβάνει μια συλλογή παραμυθιών απ’ όλο τον κόσμο, που μπορεί ν’ αποτελέσει αντικείμενο μελέτης.

ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Μαθηματικά, Γλώσσα, Νέες Τεχνολογίες
ΤΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:Ε΄τάξη Δημοτικού Σχολείου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ: Αριστείδης Τσακαλίδης, Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. 17ης Περ. Θεσσαλονίκης

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ: «Τα γένη των ουσιαστικών – Υπολογισμός αθροισμάτων με υπέρβαση της δεκάδας χωρίς κρατούμενο»
ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ: [Inspiration, Word, MS Paint, PowerPoint, Λογισμικό ανάπτυξης διαδραστικών διδασκαλιών Smart Notebook, Ο Ξεφτέρης και η γραμματική, Ο καπετάν Μπορμπουλίθρας (Siem-Π.Ι)]
ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Γλώσσα, Μαθηματικά, Νέες Τεχνολογίες
ΤΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Α΄τάξη, Τμήματα Ένταξης
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ: Στεφανίδης Φίλιππος, Δάσκαλος-Επιμορφωτής Β’ Επιπέδου του επιχειρησιακού προγράμματος της κοινωνίας της Πληροφορίας “Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στις Νέες Τεχνολογίες Υπολογιστών και Επικοινωνιών”, Φραγκόπουλος Μιχαήλ, Δάσκαλος

πηγή: syneducation

Το ταξίδι του Κώστα Μια εφαρμογή συγγραφής ιστοριών με το storybird

Δυστυχώς ο html embed κώδικας δεν εμφανίζει στο wordpress την εφαρμογή. Δείτε την παραπάνω σε blogger.

 Tάξη 2.0  –  «Αισιοδοξώντας για τις αλλαγές που θα φέρει στη σχολική μας πραγματικότητα η εισαγωγή και αξιοποίηση των ΤΠΕ, θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε και να κατηγοριοποιήσουμε εργαλεία Web 2.0 που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με τους μαθητές μας.»

Τρεις online εφαρμογές για δημιουργία γκράφιτι από μικρούς και μεγάλους. Δείγματα από:

   http://www.nygraffiticreator.com/

http://www.graffiticreator.net/

http://www.graffwriter.com/

Τι είναι το Thinglink;  Είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορείτε να βάλετε σημεία ενδιαφέροντος, ετικέτες,  σε φωτογραφίες.σας. Τα σημεία ενδιαφέροντος μπορεί να είναι κείμενο, ήχοι, υπερσύνδεσμοι, βίντεο, κ.α. με τα οποία μετατρέπετε την εικόνα σας σε υπερμεσική. Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να δείτε το αποτέλεσμα.

Physion   Λογισμικό για προσομειώσεις , πειράματα κ.λ.π. – διατίθεται ελεύθερα και στα ελληνικά

«Τσουρέκια, Βάψιμο αυγών και Μαγειρίτσα, έρχεται η Πασχαλίτσα»

Ένα σχέδιο μαθήματος και δραστηριότητες για την εργονομία στους υπολογιστές

Πρόσφατα, στη σελίδα http://blogs.sch.gr/lterz/ δημιουργήθηκε μια νέα εκπαιδευτική κοινότητα στο ΠΣΔ, με αντικείμενο την ενημέρωση και συζήτηση για θέματα σχετικά με τα Εικονικά Συνεργατικά Περιβάλλοντα Μάθησης, με ταυτόχρονη προβολή καλών πρακτικών εκπαίδευσης σε Εικονικούς Κόσμους.

GoAnimate
Μαθητές της ΣΤ Δημοτικού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας Λήμνου ενεργοποιήθηκαν στη δόμηση ενός εκπαιδευτικού κόμικ με θέμα που αντλήθηκε από την τοπική Ιστορία (Άφιξη των Αργοναυτών στη Λήμνο, Επινόηση Πένταθλου), χρησιμοποιώντας την Web 2.0 υπηρεσία δημιουργίας βίντεο κινούμενου (animated) κόμικ Go Animate for schools

Το βιβλίο με τη συνεχή πρόοδο της τεχνολογίας, εκτός από την παραδοσιακή του μορφή, μπορεί πλέον να διαβαστεί και σε ψηφιακή μορφή. Υπάρχουν τα κατάλληλα προγράμματα με τα οποία δίνεται η δυνατότητα να διαβάσετε βιβλία, μέσω της οθόνης του υπολογιστή σας.   >>περισσότερα

Μέσω της δικτυακής πύλης, οι χρήστες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ελεύθερες και ανοικτού κώδικα εκπαιδευτικές εφαρμογές, να ενημερώνονται για το opensource εκπαιδευτικό λογισμικό και να καταθέτουν τις απόψεις τους ή να προτείνουν οι ίδιοι σχετικό εκπαιδευτικό υλικό υπό μορφή άρθρων, νέων ή εκπαιδευτικών εφαρμογών.    ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Με το Animaps  μπορούμε να εμπλουτίσουμε τους χάρτες που δημιουργούμε στους “χάρτες μας” του Google Maps επιτρέποντάς μας να δημιουργήσουμε χάρτες στους οποίους οι δείκτες κινούνται, εικόνες και κείμενο εμφανίζονται με μορφή pop up μεταβάλλοντας την ταχύτητα προβολής…   >>περισσότερα

Εισαγωγή στο LAMS / ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

ΤΠΕ στο Δημοτικό: Ένα Σχέδιο Μαθήματος & Φύλλα Εργασίας για το Υλικό του Υπολογιστή.  Το μάθημα αυτό έχει ως στόχο τη διδασκαλία για το υλικό (hardware) του υπολογιστή και υλοποιείται στο σχολικό εργαστήριο ή στην αίθουσα, φυσικά με τα κατάλληλα εποπτικά μέσα. Απευθύνεται κυρίως στις τάξεις Γ΄και Δ΄ αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και στην Ε΄ και ΣΤ΄ ως επανάληψη και ανακεφαλαίωση γνώσεων.

Διδασκαλία με τη βοήθεια Νέων Μέσων στο Δημοτικό   – Ιδέες για μάθηση με νόημα

Βιβλίο: «Δημιουργώ παιχνίδια στο Scratch»

Βιβλίο: «Δημιουργώ παιχνίδια στο MicroSoft Kodu»

Online Εκπαιδευτικό Λογισμικό Α’  Βάθμιας  Παρέχεται σε online μορφή το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό λογισμικό για την Α’Βάθμια & Β’Βάθμια εκπαίδευση και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα του λειτουργικού σας συστήματος και του φυλλομετρητή που διαθέτει ο Η/Υ σας.

Εκπαιδευτικό λογισμικό Δημοτικού  Τα λογισμικά του ΠΙ για τα μαθήματα του Δημοτικού

Δημιουργία καρτών με φωτογραφίες εκδηλώσεων  δυνατότητα δημιουργίας καρτών χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο αριθμό φωτογραφιών.

Εκπαιδευτικά Λογισμικά, παρουσιάσεις από ιστοσελίδα syneducation

Διαδραστικές ασκήσεις  Εξαιρετικό Site με πολλές συνδέσεις για τη διδασκαλία σε διαδραστικό πίνακα, αλλά και για να δώσετε στους μαθητές υπερσυνδέσεις όπου θα μάθουν παίζοντας από το σπίτι τους. Προσοχή! πρέπει να διαλέξετε μάθημα και επίπεδο από την αριστερή στήλη. Δεν εμφανίζονται όλα μαζί.

Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου  Διαδικτυακός τόπος που απευθύνεται κυρίως στους δασκάλους και παρέχει χρήσιμο υλικό για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση μιας ενδιαφέρουσας διδασκαλίας.

εκπαιδευτικό υλικό για εκπαιδευτικούς πληροφορικής που διδάσκουν στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία

http://earth.google.com/ / (κατεβάστε την εφαρμοφή και καλή περιήγηση…)

 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΑΣ!

Real player  πρόγραμμα πολλών δυνατοτήτων όπως κατέβασμα βίντεο από Youtube και μετατροπή τους από αρχεία flv σε αρχεία wma κ.α., γράψιμο σε dvd και άλλα.

AVG   free antivirus programm

Pixton for Schools | World’s Best Comic-Making Software for Education Educator? Try our exciting new Web 2.0 tool that aligns comic-making with curriculum standards & interactive rubrics. Includes picture-uploading, voice-over, and much more. A teacher’s dream!

Inspiration πρόγραμμα δημιουργίας νοητικών-εννοιολογικών χαρτών (free trial)

Science in school organization  Εξαίρετη σελίδα και στα ελληνικά με πολλά πειράματα και ιδέες για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών σε όλες τις βαθμίδες.
Jigsaw puzzle creator πρόγραμμα δημιουργίας παζλ (free trial)
Draw Island could be a good tool for students to create images for all kinds of digital presentations. Students could create a series of drawings to create a cartoon story. Students could use Draw Island to create sketches to demonstrate or outline a concept.
Hot potatoes   Ελεύθερο λογισμικό για δημιουργία ασκήσεων, εφαρμογών κλπ.
Το voki είναι μια δωρεάν υπηρεσία που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εξατομικευμένα είδωλα με ομιλία για χρήση σε ιστολόγια, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου και διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
teamweaver  Πρόγραμμα για πρόσβαση σε απομακρυσμένο υπολογιστή
Kodu Game Lab     Μια οπτικοποιημένη γλώσσα αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού για την παραγωγή παιχνιδιών.   Έχει σχεδιαστεί να είναι προσβάσιμο από παιδιά και ευχάριστο σε όλους.  Κατάλληλο εργαλείο και για απεριόριστες εκπαιδευτικές εφαρμογές. Η τελευταία έκδοση του  είναι η 1.1.0.0 και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.               ΥΛΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ KODU
Google SketchUp Teacher Guide  Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που παρέχει δωρεάν η εταιρεία Google  είναι το sketchup πρόγραμμα για τη δημιουργία τρισδιάστατων κατασκευών.
 Το Wordle  είναι μια δωρεάν εφαρμογή Web 2.0 που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν «σύννεφα λέξεων»…. >>περισσότερα
Μαθητικές ιστοσελίδες  Δημιουργία διαδικτυακού χώρου για τους μαθητές ενός τμήματος. Στο χώρο μπορεί να υπάρχει η ιστοσελίδα του τμήματος μαζί με τις προσωπικές μαθητικές ιστοσελίδες. Ο προσωπικός χώρος των μαθητών μπορεί να προστατευτεί με καθορισμένο, από τον εκπαιδευτικό, κωδικό τμήματος. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο τους με δικά τους στοιχεία σύνδεσης .
Το Tagxedo είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας σύννεφων λέξεων. Το εργαλείο είναι διαδραστικό, δεν είναι μια απλή στατική εικόνα. Επιλέγοντας μια λέξη από τις εμφανιζόμενες στο σύννεφο λέξεων μεταφερόμαστε αυτόματα στην ιστοσελίδα του google για αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με τη συγκεκριμένη λέξη.
Project Based Learning | Διδασκαλία με τη βοήθεια Νέων Μέσων στο Δημοτικό   Μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τη μέθοδο project
 “Παίζω, διερευνώ και μαθαίνω”   Οι σελίδες αυτές είναι αφιερωμένες στην παιδαγωγική αξιοποίηση εκπαιδευτικού διερευνητικού λογισμικού με σκοπό την υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας στην προσπάθεια αναβάθμισης της διδακτικής-μαθησιακής διαδικασίας.Μεταξύ άλλων θα βρείτε αλληλεπιδραστικές δραστηριότητες, διδακτικές προτάσεις, μαθήματα προγραμματισμού, μαθήματα δημιουργίας κινουμένων σχεδίων, φύλλα δραστηριοτήτων.

Η Codecademy είναι ο ευκολότερος τρόπος να μάθετε προγραμματισμό. Είναι αλληλεπιδραστική, είναι αστεία και μπορείτε να συνεργαστείτε με τους φίλους σας. Ξεκινώντας να γράφετε τις πρώτες εντολές σας σε κώδικα Javascript θα έχετε μια πρώτη γνωριμία με την επιστήμη της Πληροφορικής και ένα ερέθισμα για να συνεχίσετε στις γνωστικές περιοχές της. Μαθαίνοντας προγραμματισμό με την Codecademy θα οδηγηθείτε σταδιακά στη δημιουργία δικτυακών τόπων, παιχνιδιών και εφαρμογών.

Η Φυσική σε 2D II Ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος να μελετήσει κάποιος ορισμένα φαινόμενα της φυσικής είναι μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το – ελληνικό – λογισμικό που παρουσιάζεται στο άρθρο πετυχαίνει το σκοπό αυτό μιας και προσφέρει μια δισδιάστατη απεικόνιση της κίνησης – συμπεριφοράς ορισμένων απλών και σύνθετων αντικειμένων κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες που ορίζει κάθε φορά ο χρήστης…

24 web 2.0 εργαλεία για την τάξη Στο πλαίσιο του μαθήματος Τεχνολογίες Κοινωνική Δικτύωσης, που διδάσκεται από τον Γιώργο Παλαιγεωργίου, στο τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ, δημιουργήθηκε η παρακάτω πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για 24 Web 2.0 εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον εκπαιδευτικό μέσα στην τάξη.

 
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: