ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές – Το Παιχνίδι   Το ηλεκτρονικό παιχνίδι «Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές»  είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα τους πρόσφυγες που έχει σχεδιαστεί για να παιχτεί μέσα στη σχολική τάξη ή με τους γονείς στο σπίτι.

 

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δημιούργησε ένα ψηφιακό παιχνίδι που ονομάζεται «Ταξίδι φυγής». Είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης βασισμένο στην πραγματικότητα. Ένα παιχνίδι για το τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας. Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ένας νεαρός πρόσφυγας ο οποίος αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του και αντιμετωπίζει μία σειρά από δυσκολίες και διλήμματα τόσο κατά τη διάρκεια της φυγής όσο και κατά την άφιξή του στη χώρα ασύλου. Υπεύθυνη για τη μεταφορά του παιγνιδιού στην Ελληνική γλώσσα είναι η Αντιπροσωπεία στην Κύπρο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Το παιχνίδι απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 13 μέχρι 16 ετών. Με αυτόν το βιωματικό τρόπο, οι μαθητές ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται για το τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας.

Διώξε τη βία-πιάσε φιλία! Online σταυρόλεξο με θέμα την ενδοσχολική βία

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ:ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΥΡΑΝΟ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΝΕΦΑ;   Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με θέμα την ενδοσχολική βία, παραγωγής του σχολείου μας.

 

Νεολαία υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

 

Υγιεινή Διατροφή:  Ένα βίντεο από την Ε’ Τάξη του Δ.Σ. Πυλίου

 

Τα παιδιά της νέας γενιάς είναι πιο αδύναμα και αγύμναστα από τα παιδιά της προηγούμενης δεκαετίας καθώς οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα βιντεοπαιχνίδια και τα κινητά τηλέφωνα έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά τους, «κλέβοντας» χρόνο από τις υπαίθριες και φυσικές δραστηριότητες….. >>ΕΡΕΥΝΑ

 

Τρία έντυπα του Π.Ι. για την επιθετικότητα στο σχολείο
Κλικ στη φωτογραφία για να μεταφερθείτε στον ιστότοπο «Stop Bullying Now!»

 

STOP BULLYING NOW

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: